^Powrót na górę
30 listopada 2018 r. w Białymstoku odbyła się Wojewódzka Olimpiada Wiedzy o HIV / AIDS. Naszą szkołę reprezentowała Sylwia Wiśniewska – uczennica klasy III TR, która we wcześniejszych etapach – szkolnym i powiatowym wykazała się największą wiedzą. Ogółem w etapie wojewódzkim Olimpiady startowało 42 uczniów. Sylwia uzyskała tytuł Finalisty .
W dniu 08 listopada 2018 r. grupa miłośników historii pod opieką pani Małgorzaty Szumskiej reprezentowała szkołę w olimpiadzie historycznej dotyczącej "Wiedzy o niepodległości Suwalszczyzny 1918-1920" organizowanej przez VII Liceum Ogólnokształcące w Suwałkach. Z zadaniami testowymi zmierzyli się: Sylwia Wiśniewska (IIITR); Józef Lisowski (ITR); Weronika Antonowicz (IIITG); Kamil Bartosiewicz (IIITG); Kamil Czapliński (ITM) – kolejność zgodna z uzyskaną punktacją. Pomimo nie wejścia do pierwszej trójki, uczestnikom zmagań z historią serdecznie gratulujemy.
Drodzy Uczniowie - zainteresowani biologią, szeroko pojętą ekologią, a także treściami związanymi z ochroną i kształtowaniem środowiska – serdecznie zapraszam Was do wzięcia udziału w XXXIII Olimpiadzie Wiedzy Ekologicznej.
Tegoroczny etap podstawowy odbędzie się 10 stycznia 2018 r. o godz. 10.00.
23 listopada br. kilkoro uczniów z klasy 3 TG, pod opieką Marty Urbanowicz i Teresy Łapińskiej, pojechało do Ełku na XXI Olimpiadę Wiedzy o Żywności.
Młodzież wykazała się bardzo wysoką wiedzą na tematy żywieniowe. Rywalizacja była zacięta, a nasi uczniowie zajęli miejsca na podium – Damian Buczyński został zwycięzcą, a Korneliusz Budrowski zajął miejsce drugie. Tym samym chłopcy dostali się do ogólnopolskiego etapu, który odbędzie się w Poznaniu.
Życzymy im powodzenia i kolejnych sukcesów. Na uznanie i gratulacje zasługują również pozostałe uczestniczki – Emilia Tyczkowska i Izabela Bogdan, którym niewiele brakowało, by dostać się do kolejnego etapu.
Wszyscy uczestnicy otrzymali bardzo interesujące upominki i dyplomy.
24 listopada 2017 roku uczniowie klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych: Bogdan Izabela, Buczyński Damian, Budrowski Korneliusz i Tyczkowska Emilia wzięli udział w etapie okręgowym XX Olimpiady Wiedzy o Żywności, która odbyła się w Łomży.
Najlepszy wynik w naszej reprezentacji uzyskał Buczyński Damian, który zajął 6 miejsce w ogólnej klasyfikacji olimpiady.
Uczniom dziękujemy za udział, gratulujemy sukcesu i życzymy zapału do dalszej pracy! Do olimpiady młodzież przygotowywała pani Teresa Łapińska.
Strona 1 z 2