^Powrót na górę
W dniach 14-15 marca 2019 r. w Poznaniu odbył się III etap centralny Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności. W eliminacjach szkolnych w 7 okręgach (poznański, toruński, olsztyński, kielecki, katowicki, łódzki, wrocławski) brało udział 753 uczniów z 41 szkół. Do finału zakwalifikowano 45 uczniów z 25 szkół, w tym dwóch uczniów z Zespołu Centrum Kształcenia Rolniczego w Suwałkach: Damian Buczyński i Korneliusz Budrowski, którzy są uczniami klasy III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Do olimpiady młodzież przygotowywały Teresa Łapińska i Marta Urbanowicz.
Z ogromną radością informujemy, iż Pani Sylwia Ostrowska, nauczyciel języka angielskiego, uzyskała I miejsce oraz zaszczytny tytuł „Nauczyciel na medal” Suwałk i powiatu suwalskiego w kategorii nauczyciel klas ponadpodstawowych.
Pani Profesor serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
Rada Pedagogiczna
Rada Rodziców
Pracownicy szkoły
Uczniowie i Wychowankowie
W poniedziałek, 5 marca, nasi uczniowie – Hubert Sylwisty i Kacper Bejlik – zajęli drugie miejsce w Wojewódzkim Konkursie Kulinarnym „Gotuj z klasą”.
Chłopcy wygrali staż w warszawskiej restauracji Karola Okrasy. Do stolicy wybiorą się wraz ze swoją nauczycielką – Alicją Skoczylas, która jest dumna z sukcesu swoich podopiecznych.
Relację z konkursu, galerię zdjęć, a także rozmowy z naszymi uczniami można odnaleźć na podanych stronach:
Niezwykle miło jest poinformować, że uczennica klasy III TAK – Kinga Zielińska, otrzymała stypendium Prezesa Rady Ministrów za osiągnięcia w roku szkolnym 2016/2017. W dniu 15.11.2017 r., uczestniczyła w uroczystości odebrania dyplomów w II LO w Białymstoku, zorganizowanej przez Kuratorium Oświaty w Białymstoku. Gospodarzem ceremonii była Pani Bożena Dzitkowska – wicekurator oświaty. Jesteśmy dumni z tego, że Kinga znalazła się wśród 120 uczniów podlaskich szkół ponadgimnazjalnych, uhonorowanych przez premiera polskiego rządu za wysokie, wyróżniające się wyniki w nauce i wzorowe zachowanie.
Strona 2 z 4