Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

^Powrót na górę

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ZSCKR

w Suwałkach


Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Przepisy Ruchu Drogowego

przepisy ruchu


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/functions.php on line 205

15 marca 2012r odbył się szkolny konkurs nakrywania stołów wielkanocnych. Zdjęcia z konkursu znajdziecie >>>tutaj<<<

REGULAMIN SZKOLNEGO KONKURSU
NAKRYWANIA STOŁÓW  Z OKAZJI ŚWIĄT WIELKANOCNYCH


I. Cel konkursu

•    Upowszechnianie wzorów dekoracyjnego i estetycznego nakrywania stołów.
•    Podniesienie poziomu kształcenia  zawodowego.
•    Wymiana doświadczeń między uczniami.
•    Wspieranie rozwoju osobowości uczniów w zakresie kompetencji społecznych
i możliwości osobowych.

II. Organizator – Nauczyciele Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
 im. Wincentego Witosa w Suwałkach

III. Uczestnicy

Uczniowie klasy I, II, III TOUG, I-IV TŻiGD oraz chętni z innych klas.

IV. Zasady konkursu

  1. Stoły zapewniają organizatorzy (2 ławki szkolne o wymiarach 120cm x 100 cm).
  2. Dobór nakrycia – na cztery osoby, dowolne nakrycie, forma zasiadana.
  3. Zadanie – nakrywanie stołu wykonuje czteroosobowa grupa uczniów.
  4. Uczestnicy nakrywają stół z materiałów własnych.

V. Terminarz

          1. Termin konkursu –15.04.2012 r.( czwartek) o godzinie 800.

VI. Ocena prac konkursowych

          1. Kryteria oceny
    dobór bielizny stołowej                                         0-5 pkt
    sposób ułożenia bielizny i zastawy stołowej           0-5 pkt
    dobór zastawy stołowej do zaproponowanego

przez uczniów menu                                                 0-5 pkt
    aranżacja stołu                                                    0-5 pkt
    organizacja pracy przy nakrywaniu                        0-5 pkt
    nowatorstwo                                                        0-5 pkt
    wkład własnej pracy w wykonanie
elementów dekoracyjnych                                         0-5 pkt
       
                            Razem: 35 pkt.
VII. Nagrody i wyróżnienia

I, II, III miejsce – nagrody rzeczowe (książki, słodycze)
za udział – dyplomy