Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

^Powrót na górę

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ZSCKR

w Suwałkach


Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Przepisy Ruchu Drogowego

przepisy ruchu


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/functions.php on line 205

Dnia 18 lutego 2009 roku odbyła się II edycja szkolnego konkursu „Najsmaczniejsze potrawy Suwalszczyzny – wykonuję i prezentuję”.

W konkursie wzięło udział 8 dwuosobowych drużyn z Technikum Organizacji Usług Gastronomicznych, Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego, Zasadniczej Szkoły Zawodowej – kucharz małej gastronomii.

 

W komisji oceniającej wykonywane zadania pracowały:

 

Iwona Bargłowska – kierownik szkolenia praktycznego – przewodnicząca

 

Regina Bochańska – nauczyciel w Zespole Szkól Centrum Kształcenia Rolniczego

 

Henryka Dębowska – nauczyciel w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego – organizator konkursu.

 

Uczniowie – uczestnicy konkursu – pracowali z dużym zaangażowaniem, wszyscy starali się wykonać potrawy smaczne i zgodne z naszymi regionalnymi recepturami. Komisja oceniająca uczniów brała pod uwagę: zasady bhp podczas pracy w kuchni, sposób wykonania i podania potrawy, ocenę organoleptyczną potrawy, omówienie przez drużynę zadania i przedstawienie receptury w formie pisemnej.

 

I miejsce zajęty Paulina Lutecka i Emilia Łoszewska z klasy IIIa TŻ i GD za „babkę ziemniaczaną z nadzieniem mięsnym,

 

II miejsce zdobyła „babka ziemniaczana z sosem pieczarkowym” wykonana przez Karolinę Soczek i Darię Stefanowską z klasy I TOUG

 

III miejsce zajeli Michał Dubiński i Tomasz Radzewicz z klasy IIIa TŻ i GD za „oryginalne kartacze z nadzieniem z suszonych borowików.

 

Konkurs oceniali i nagrody wręczali dyrektorzy szkoły: dyrektor Władysław Renowicki i dyrektor Arkadiusz Stasiak.

 

Zwycięscy otrzymali dyplomy i nagrody książkowe, a pozostali uczestnicy konkursu dyplomy za udział i nagrody „pocieszenia”.