^Powrót na górę
>>>
TECHNIKUM UZUPEŁNIAJĄCE (3-letnie dla absolwentów zasadniczej szkoły zawodowej z zawodami: kucharz, kucharz małej gastronomii, kelner)
zawód: TECHNIK ŻYWIENIA I GOSPODARSTWA DOMOWEGO
Technikum przygotuje do egzaminu maturalnego oraz do egzaminu z przygotowania zawodowego
______________________________________
Program nauczania na tym kierunku obejmuje oprócz przedmiotów ogólnokształcących następujące przedmioty zawodowe: podstawy żywienia i higieny, technologia gastronomiczna, obsługa konsumenta, wyposażenie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych, przedsiębiorstwo gastronomiczne, zajęcia praktyczne, specjalizacja.
Po zdaniu egzaminu maturalnego absolwenci otrzymują świadectwo dojrzałości, które daje możliwość dalszego kontynuowania nauki na studiach wyższych.
_____________________________________
Miejsce pracy absolwenta
Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego może podejmować pracę w obiektach zbiorowego żywienia (np. restauracje, kawiarnie), w instytucjach zajmujących się obrotem żywnością, w instytucjach zajmujących się upowszechnianiem wiedzy o żywieniu, żywności i gospodarstwie domowym, w organizacjach ochrony konsumenta oraz w obiektach zbiorowego zakwaterowania i gospodarstwach domowych. Może także samodzielnie prowadzić działalność gospodarczą w zakresie usług gastronomicznych (cateringowych), domowych, hotelarskich i agroturystycznych.
Składanie dokumentów: od 21 marca do 3 czerwca 2011 r. do godz. 15.00
Składanie świadectw ukończenia zasadniczej szkoły zawodowej: do 24 czerwca 2011 r. do godz. 15.00
Ogłoszenie listy przyjętych: 4 lipca 2011 r. o godz. 15.00