Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

^Powrót na górę

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ZSCKR

w Suwałkach


Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Przepisy Ruchu Drogowego

przepisy ruchu


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/functions.php on line 205

TECHNIKUM UZUPEŁNIAJĄCE (3-letnie dla absolwentów zasadniczej szkoły zawodowej z zawodami: kucharz, kucharz małej gastronomii, kelner)

zawód: TECHNIK ŻYWIENIA I GOSPODARSTWA DOMOWEGO

Technikum przygotuje do egzaminu maturalnego oraz do egzaminu z przygotowania zawodowego

 ______________________________________

Program nauczania na tym kierunku obejmuje oprócz przedmiotów ogólnokształcących następujące przedmioty zawodowe: podstawy żywienia i higieny, technologia gastronomiczna, obsługa konsumenta, wyposażenie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych, przedsiębiorstwo gastronomiczne, zajęcia praktyczne, specjalizacja.

Po zdaniu egzaminu maturalnego absolwenci otrzymują świadectwo dojrzałości, które daje możliwość dalszego kontynuowania nauki na studiach wyższych.

_____________________________________

Miejsce pracy absolwenta

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego może podejmować pracę w obiektach zbiorowego żywienia (np. restauracje, kawiarnie),  w instytucjach zajmujących się obrotem żywnością, w instytucjach zajmujących się upowszechnianiem wiedzy o żywieniu, żywności i gospodarstwie domowym, w organizacjach  ochrony konsumenta oraz w obiektach  zbiorowego zakwaterowania i gospodarstwach domowych. Może także samodzielnie prowadzić działalność gospodarczą w zakresie usług gastronomicznych (cateringowych), domowych, hotelarskich i agroturystycznych.

 

Składanie dokumentów: od 21 marca do 3 czerwca 2011 r. do godz. 15.00

 

Składanie świadectw ukończenia zasadniczej szkoły zawodowej: do 24 czerwca 2011 r. do godz. 15.00

Ogłoszenie listy przyjętych: 4 lipca 2011 r. o godz. 15.00