^Powrót na górę
W dniach 28 – 29 marca 2017 r. uczniowie naszej szkoły wzięli udział w Wojewódzkim Turnieju Gastronomicznym w Białymstoku, którego tematem przewodnim były: KULINARNE ROZMAITOŚCI.
Naszą szkołę reprezentowali: Klaudia Bielecka i Natalia Chomicz – uczennice klasy II TG oraz Szymon Gajda – uczeń klasy III ZK.
Szymon Gajda zajął I miejsce za oryginalne sporządzenie i smak „Pstrąga faszerowanego w galarecie”. W nagrodę otrzymał blender elektryczny oraz wagę spożywczą. Klaudia Bielecka za wyróżnioną potrawę „Królewski szczupak faszerowany na kiełkach słonecznika” otrzymała noże i foremki silikonowe. Natomiast Natalia Chomicz za udział w konkursie i wykonanie „Kolorowych łódeczek z piersi kurczaka” otrzymała dyplom oraz noże. Dodatkowo wszyscy uczestnicy, czyli 40 uczniów, wykonali zadanie wspólne: „Strogonow z kurczaka i pora”. Opiekunem uczniów była Pani Teresa Łapińska.
Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!