Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

^Powrót na górę

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ZSCKR

w Suwałkach


Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Przepisy Ruchu Drogowego

przepisy ruchu


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/functions.php on line 205

DSC 9559

Moje ulubione ciasto kruche i półkruche – pod takim hasłem już po raz piąty w naszej Szkole odbył się konkurs cukierniczy.
     Dwanaście drużyn od rana piekło i przyozdabiało ciasta, tarty i tartaletki. Wszystko po to, aby zachwycić jury i zająć wysokie miejsce. Konkurs odbywał się w szkolnej pracowni żywienia pod opieką nauczycielek: Marty Urbanowicz i Teresy Łapińskiej.
    Uczniowie pracowali w pocie czoła. W ciągu kilku godzin spod ich rąk wyłaniały się desery, cieszące nie tylko podniebienie, ale i oko jury. Umiejętności kulinarne oceniali: Pani Dyrektor Arletta Małgorzata Brzezińska, Pani kierownik Iwona Bargłowska oraz Urszula Ruszewska - wieloletni kucharz w Kredensie Smaku.

Oto wyniki zmagań:

 

I miejsce: Patrycja Malinowska i Hubert Sylwisty (klasa II ZK)  - Se La Wii

II miejsce: Karolina Jankowska i Natalia Judzewicz (klasa II TG) – Ciasto Trójkolorowe

III miejsce: : Joanna Murawska (klasa II TG) – Tarta z owocami leśnymi i bezą

Wyróżnienie otrzymali: Adam Perkowski i Krystian Radaszkiewicz (klasa ITG) - Kruchotka z malinami

     Podczas współzawodnictwa nasi uczniowie mieli okazję doskonalić umiejętności cukiernicze i ciastkarskie, a także rozwijać wiedzę z zakresu technologii i techniki produkcji cukierniczej.

      Wszystkim uczestnikom konkursu dziękujemy za udział, gratulujemy pomysłów i zapraszamy do kolejnej edycji.