^Powrót na górę
Nasza szkoła brała udział w XXII Ogólnopolskiej Olimpiadzie Wiedzy o Żywności. Konkurs jest podzielony na kilka etapów – szkolny, regionalny i centralny. Nasi uczniowie zakwalifikowali się do etapu centralnego i 18.03.2021r. zmagali się z kolejnymi zadaniami konkursowymi. Dzięki dobremu przygotowaniu merytorycznemu, wytrwałości i miłości do gotowania kilkoro zakwalifikowało się do etapu finałowego: Julia Waraksa, Natalia Rozenkiewicz, Filip Słabiński oraz Angelika Sidorek.
Cele Olimpiady to podniesienie poziomu kształcenia zawodowego, pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów problemami produkcji żywności, konfrontacja możliwości osiągnięć uczniów z różnych szkół oraz nawiązanie współpracy pomiędzy szkołami. Finaliści oprócz cennych nagród rzeczowych otrzymują zaświadczenie, na podstawie którego są zwolnieni z części pisemnej egzaminu potwierdzającego ich kwalifikacje w zawodzie oraz indeksy na wyższe uczelnie w całym kraju.
Gratulujemy!