^Powrót na górę
Uczniowie naszej szkoły w dniach 12-13 kwietnia 2011 wzieli udział w Wojewódzkim Turnieju Gastronomicznym w Białymstoku: -„Kuchnia śródziemnomorska” na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz. W tym prestiżowym konkursie otrzymaliśmy:
* W pionie klas Technikum
Startowali: Marta Bożeń i Michał Dubiński uczniowie klasy IV TŻiGD „b” Wyróżnienie „Szefów kuchni” województwa podlaskiego otrzymał Michał Dubiński uczeń klasy IV TŻiGD „b” przygotowywany przez nauczyciela
Teresę Łapińską za oryginalne sporządzenie i smak: „Terrina z nutką pomarańczy” i otrzymał 2-osobowy pobyt w Eko-spa w Supraślu
* W pionie klas Zasadniczej Szkoły Zawodowej: Startowali: Tomasz Zieliński i Bartosz Sowulewski uczniowie II ZK
III miejsce i wyróżnienie „Szefów Kuchni” województwa podlaskiego otrzymał Tomasz Zieliński klasa II ZK przygotowany przez nauczyciela Martę Urbanowicz za oryginalne sporządzenie i smak: „Tymbalików z łososia i krewetek” i otrzymał młynek elektryczny do przypraw oraz kosz słodyczy.
Zdjęcia z galerii możecie obejrzeć >>>Tutaj<<<
<<<