^Powrót na górę
W dniu 22.03.2018 r. odbyły się etap szkolny konkursu Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy o Ergonomii i Bezpieczeństwie Pracy w Rolnictwie na rok 2018. Etap szkolny wygrał Cezary Kardel z klasy IV TR i zakwalifikował się do etapu centralnego. Drugie miejsce zajął Krystian Racis i trafił na listę rezerwową. Zwycięzcom gratulujemy.
W bieżącym roku szkolnym organizowane były dwa konkursy dotyczące popularyzacji pszczelarstwa.
Pierwszy konkurs organizowany był przez Departament Rolnictwa i Obszarów Rybackich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podlaskiego obejmował tematykę przybliżającą "Znaczenie pszczół dla człowieka i gospodarki". Laureatami konkursu zostali: Michał Haraburda z kl.II TR, Natalia Sierzputowska z kl. I TR i Łukasz Kraczaj z kl.I TR.
We wtorek, 9 stycznia, odbył się szkolny etap Podlaskiego Konkursu Gastronomicznego dla Szkół „Gotuj z klasą”. Organizatorem wydarzenia był Marszałek Województwa Podlaskiego. W konkursie wystartowały trzy 2- osobowe zespoły. Zadaniem każdego z nich było przygotowanie menu konkursowego składającego się z trzech dań: zupy lub przystawki, dania głównego i deseru. Potrawy konkursowe musiały być przygotowane z wykorzystaniem produktów związanych z regionem, powszechnie znanych i rozpoznawalnych.
Jeśli masz talent literacki, „lekkie pióro” i lubisz pisać, zapraszamy do wzięcia udziału w Szkolnym Konkursie Literackim na najpiękniejszą baśń.
Wystarczy przypomnieć cechy gatunkowe baśni i napisać własną. Praca powinna liczyć co najmniej 250 słów.
Termin składania prac: do 5 grudnia 2017 roku.
Miejsce składania prac: biblioteka szkolna, sala 27 H lub sala 23.
Dla zwycięzców konkursu przewidziano interesujące nagrody!
Marta Baluta
Patrycja Peszka
Kacper Bejlik i Hubert Sylwisty zostali laureatami Etapu II, i zakwalifikowali się do Etapu III, VI edycji Ogólnopolskiego konkursu dla ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty regionalne, zarejestrowane lub aplikujące o ChNP, ChOG, GTS.