Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

^Powrót na górę

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ZSCKR

w Suwałkach


Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Przepisy Ruchu Drogowego

przepisy ruchu


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/functions.php on line 205

I.   Cel konkursu

- upowszechnianie wzorów dekoracyjnego i estetycznego nakrywania stołów

- podniesienie poziomu kształcenia zawodowego

- wymiana doświadczeń między szkołami

- wspieranie rozwoju osobowości uczniów w zakresie kompetencji społecznych i możliwości osobowych

II.    Organizator – Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Suwałkach im. Wincentego Witosa w Suwałkach.

III.    Uczestnicy

          W Międzyszkolnym Konkursie Nakrywania Stołów mogą uczestniczyć uczniowie różnych szkół ponadgimnazjalnych, dobrowolnie i bezpłatnie.

IV.    Zasady konkursu

1. Stoły i wszystkie elementy nakrycia zapewnia organizator.

2. Dobór nakrycia – forma zasiadana.

3. Zadanie – nakrywanie stołu wykonuje 3 lub 4-osobowa grupa uczniów.

4. Uczestnicy nakrywają stół z materiałów zapewnionych przez organizatora.

5. Szkołę reprezentuje tylko jeden zespół 3 lub 4-osobowy.

V.    Terminarz

1. Zgłoszenie pisemne do udziału w konkursie do dnia 04.12.2015 r.

2. Termin konkursu – 10.12 2015 r. godz. 9⁰⁰

 VI.  Ocena prac konkursowych

1.Kryteria oceny

- dobór bielizny stołowej                                                      0-5 pkt

- sposób ułożenia bielizny                                                     0-5 pkt

- dobór zastawy stołowej do zaproponowanego menu        0-5 pkt

- sposób ułożenia zastawy stołowej                                      0-5 pkt                       

- estetyka i dekoracja                                                           0-5 pkt   

- organizacja pracy przy nakrywaniu                                               0-5 pkt

- pomysłowość                                                                      0-5 pkt

- wkład własnej pracy w wykonanie                                     0-5 pkt

 elementów dekoracyjnych

  Razem: 50 pkt.

2.Prace konkursowe oceni komisja w składzie:

- 1 osoba – przedstawiciel Ośrodka Doradztwa Rolniczego

- przedstawiciele zakładów gastronomicznych

 VII.   Nagrody i wyróżnienia

·         za I – III miejsce przewiduje się nagrody rzeczowe

·         za udział  - dyplomy

 

Kontakt telefoniczny:

Regina Bochańska, Alicja Skoczylas (87) 567-90-81