Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

^Powrót na górę

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ZSCKR

w Suwałkach


Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Przepisy Ruchu Drogowego

przepisy ruchu


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/functions.php on line 205

REGULAMIN SZKOLNEGO KONKURSU NAKRYWANIA STOŁÓW

DO KONKURSU ZAPRASZAMY WSZYSTKICH WYCHOWAWCÓW ZE SWOIMI UCZNIAMI

I. Cel konkursu:

•         Upowszechnianie wzorów dekoracyjnego i estetycznego nakrywania stołów.

•         Podniesienie poziomu kształcenia zawodowego.

•         Wymiana doświadczeń między uczniami.

•         Wspieranie rozwoju osobowości uczniów w zakresie kompetencji społecznych i możliwości osobowych.

II.  Organizator - Nauczyciele Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Suwałkach

III.  Uczestnicy

Uczniowie klasy I, II, III TŻiUG; I, II ZK; I,II, III TK; oraz chętni z innych klas.

IV.   Zasady konkursu

1.      Stoły zapewniają organizatorzy (2 ławki szkolne o wymiarach 120cm x 100 cm).

2.      Dobór nakrycia - na cztery osoby, dowolne nakrycie, forma zasiadania.

3.      Zadanie - nakrywanie stołu wykonuje czteroosobowa grupa uczniów.

4.      Uczestnicy nakrywają stół z materiałów własnych.

5.      Uczestnicy mogą brać udział w 1 lub 2 kategoriach.

V.  Terminarz

1. Termin konkursu -08.12.2015 r.(wtorek) o godzinie 9:00. Zbiórka zespołów 8:00 - 8:30

VI.  Ocena prac konkursowych

1. Kryteria oceny

-          dobór bielizny stołowej                                                                  0-5 pkt

-          sposób ułożenia bielizny                                                                0-5 pkt

-          dobór zastawy stołowej do zaproponowanego przez uczniów menu    0-5 pkt

 

-          sposób ułożenia zastawy stołowej                                                  0-5 pkt

-          estetyka i dekoracja                                                                      0-5 pkt

-          organizacja pracy przy nakrywaniu                                                  0-5 pkt

-          pomysłowość                                                                                 0-5 pkt

-          wkład własnej pracy w wykonanie elementów dekoracyjnych              0-5 pkt

 

Razem: 40 pkt.

 

VII.   Nagrody i wyróżnienia

 

I, II, III miejsce - nagrody rzeczowe (książki, słodycze) za udział - dyplomy