Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

^Powrót na górę

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ZSCKR

w Suwałkach


Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Przepisy Ruchu Drogowego

przepisy ruchu


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/functions.php on line 205

20160604 105319

          V edycja Ogólnopolskiego Konkursu dla Ponadgimnazjalnych Szkół Gastronomicznych przyciągnęła ogromne grono zainteresowanych i żądnych zwycięstwa pasjonatów gotowania. W szranki stanęło dziesięć ekip z całej Polski, a każda z nich przygotowała niezrównane w smaku potrawy. Drużyny musiały zaprezentować najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.

            Finałowy pojedynek rozegrał się 4 czerwca 2016 roku, kiedy to zespoły przygotowywały specjały w Centrum Techniki Kulinarnej DORAM w Warszawie pod czujnym okiem komisji składającej się z przedstawicieli Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, prezesa Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni – Pana Jarosława Uścińskiego oraz członka tego stowarzyszenia – Pana Piotra Szczygielskiego.

           Po laur zwycięstwa niestety nie udało się sięgnąć, ale uczniowie klasy II TGb – Kacper Bejlik i Kacper Chalecki wywalczyli 5 miejsce. Jest to istotne dla naszej społeczności osiągnięcie oraz nieocenione wręcz doświadczenie zdobyte w sztuce kulinarnej. Za swój trud młodzieńcy wynagrodzeni zostali bonem w wysokości 1000 zł. W przygotowaniach do konkursu uczniów wspierała Pani Alicja Skoczylas.

Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!