Jesteś tutaj: Start Konkursy Olimpiady Ergonomia i bhp Konkursy XXII OGÓLNOPOLSKA OLIMPIADA WIEDZY O ŻYWNOŚCI
^Powrót na górę
Olimpiada jest organizowana dla uczniów kształcących się w szkole średniej, których ciekawi przebieg i kontrola jakości procesów technologicznych wytwarzania produktów spożywczych, a także magazynowanie surowców, półproduktów i gotowych wyrobów, jak również ich spedycja. Udział w olimpiadzie jest sprawdzeniem wiedzy i umiejętności nabytych podczas pracy z nauczycielem oraz wynikających z rozwoju własnych pasji.
Uczniowie naszej szkoły, zachęcani przez nauczycieli przedmiotów zawodowych, bardzo chętnie wzięli udział w konkursie. Do etapu okręgowego zakwalifikowali się uczniowie klasy 3 PT: Alicja Orchowska, Angelika Sidorek, Natalia Rozenkiewicz, Klaudia Tomaszewska i Filip Słabiński oraz uczennice klasy 2 P4: Ewelina Bielecka i Julia Waraksa. Natomiast do etapu centralnego przeszli: Angelika Sidorek, Natalia Rozenkiewicz, Julia Waraksa oraz Filip Słabiński.
Finaliści oprócz cennych nagród rzeczowych otrzymują zaświadczenie, na podstawie którego są zwolnieni z części pisemnej egzaminu potwierdzającego ich kwalifikacje w zawodzie oraz indeksy na wyższe uczelnie w całym kraju.
Trzymamy kciuki i życzymy powodzenia!