Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

^Powrót na górę

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ZSCKR

w Suwałkach


Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Przepisy Ruchu Drogowego

przepisy ruchu


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/functions.php on line 205

IMG 6939

     W piątek 26 października 2016 r. uczniowie klas: III a, III b i IV a Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych uczestniczyli w Międzynarodowych Targach Gastronomicznych – WARSAW GASTRO SHOW 2016. Opiekę nad młodzieżą sprawowały: Regina Renowicka, Marta Urbanowicz oraz Marta Witkowska.

 

     Podczas targów uczniowie mieli możliwość przyglądania się, ale także uczestniczenia w wielu niezwykle interesujących projektach. W strefie ucznia odbywały się lekcje prowadzone przez specjalistów z zakresu techniki i technologii gastronomicznej. W czasie zajęć młodzież miała okazję poznać działanie i możliwości pieców konwekcyjno – parowych, sposoby wykorzystania ziół w kuchni czy też właściwości, rodzaje i zastosowanie kawy. Odbywały się także lekcje poświęcone wędzeniu, grillowaniu i obróbce żywności. Nie zabrakło tematów związanych z nowoczesnymi i innowacyjnymi technikami wykorzystywanymi w gastronomii, np.: energochłonność procesów obróbki cieplnej, systemy informatyczne lub innowacyjne formy promocji.

     W czasie targów odbyły się też pokazy baristyczne, przygotowane dla uczniów i nauczycieli szkół gastronomicznych. Ponadto Kevin Aiston gotował świeżą, brytyjską jagnięcinę. Ania Starmach przyrządzała przepyszne, słodkie desery. A Grzegorz Górnik zorganizował akademię kelnerską. Zaprezentował uczniom różnego rodzaju zastawy stołowe, szkło restauracyjne oraz sposoby nakrycia stołu. Młodzież mogła zapoznać się z procesem oraz metodami obsługi kelnerskiej.


Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Szansa na Starcie

start


Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /autoinstalator/strona_szkoly/templates/dd_dreamnight_38/html/modules.php on line 39

Podlaski kompas pracy

dede