^Powrót na górę
15 listopada 2018 r. Teresa Łapińska i Marta Urbanowicz zorganizowały Patriotyczny konkurs cukierniczy.
W kulinarnych zmaganiach wzięło udział 15 drużyn. Zadaniem uczestników było przygotowanie słodkiego deseru w biało – czerwonych kolorach. Natomiast ekspertem, oceniającym słodkie wypieki była Izabela Mróz z hotelu Loft w Suwałkach.
Zwyciężczyniami konkursu zostały: Kinga Klejmont i Roksana Kowalczyk, przedstawicielki klasy II TG, które przygotowały „Torcik dla Niepodległej”. Drugie miejsce zajęły uczennice klasy III TG: Emilia Tyczkowska i Izabela Bogdan, które wykonały „Pana cotta biało – czerwoną”. Natomiast na III miejscu uplasowały się: Karolina Jankowska i Natalia Judzewicz, również uczennice klasy III TG, które upiekły „Ciasto biało – czerwone”.
Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!