^Powrót na górę
W konkursie wzięło udział 8 dwuosobowych drużyn z Technikum Organizacji Usług Gastronomicznych, Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego, Zasadniczej Szkoły Zawodowej – kucharz małej gastronomii.
W komisji oceniającej wykonywane zadania pracowały:
Iwona Bargłowska – kierownik szkolenia praktycznego – przewodnicząca
Regina Bochańska – nauczyciel w Zespole Szkól Centrum Kształcenia Rolniczego
Henryka Dębowska – nauczyciel w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego – organizator konkursu.
Uczniowie – uczestnicy konkursu – pracowali z dużym zaangażowaniem, wszyscy starali się wykonać potrawy smaczne i zgodne z naszymi regionalnymi recepturami. Komisja oceniająca uczniów brała pod uwagę: zasady bhp podczas pracy w kuchni, sposób wykonania i podania potrawy, ocenę organoleptyczną potrawy, omówienie przez drużynę zadania i przedstawienie receptury w formie pisemnej.
I miejsce zajęty Paulina Lutecka i Emilia Łoszewska z klasy IIIa TŻ i GD za „babkę ziemniaczaną z nadzieniem mięsnym,
II miejsce zdobyła „babka ziemniaczana z sosem pieczarkowym” wykonana przez Karolinę Soczek i Darię Stefanowską z klasy I TOUG
III miejsce zajeli Michał Dubiński i Tomasz Radzewicz z klasy IIIa TŻ i GD za „oryginalne kartacze z nadzieniem z suszonych borowików.
Konkurs oceniali i nagrody wręczali dyrektorzy szkoły: dyrektor Władysław Renowicki i dyrektor Arkadiusz Stasiak.
Zwycięscy otrzymali dyplomy i nagrody książkowe, a pozostali uczestnicy konkursu dyplomy za udział i nagrody „pocieszenia”.