Uczennice naszej szkoły:
Zuzanna Dzienis, Zuzanna Sarnowska, Klaudia Zielińska oraz Wiktoria Chilińska gotowały pod okiem najwybitniejszych, polskich szefów kuchni – Marcina Budynka i Roberta Sowy. Natomiast reprezentacja naszej szkoły, w której skład wchodzili:
Natalia Rozenkiewicz, Filip Słabiński, Natalia Niedźwiedzka i Martyna Truchan, zajęła
II miejsce w konkursie kulinarnym. Uczniowie otrzymali podziękowania, upominki oraz nagrodę rzeczową dla szkoły – blender.
Dodatkową atrakcją dla mieszkańców miasta było stoisko promocyjne naszej placówki. Dużą popularnością cieszyło się koło fortuny, sprawdzające wiedzę na temat naszej szkoły i kierunków kształcenia. Młodzież samodzielnie przygotowała nagrody dla uczestników zabawy – słodycze i biżuterię. Niemały zachwyt wzbudzała, zwłaszcza wśród najmłodszych, fontanna czekoladowa.