^Powrót na górę
Zadanie wbrew pozorom nie było łatwe – ciasta miały nie tylko cieszyć oko, ale przede wszystkim pieścić podniebienia jurorów. Trudy i organizację pracy, artystycznego ducha i umiejętności kulinarne oceniali: Pani dyrektor Arletta Małgorzata Brzezińska, właściciel cukierni Sugar – Pan Paweł Pojawa oraz uczennica Joanna Szymanowska. Nad właściwym przebiegiem rywalizacji czuwała Pani Marta Urbanowicz – nauczycielka przedmiotów zawodowych i organizator konkursu.
Uczniowie pracowali w pocie czoła, w ciągu kilku godzin spod rąk młodych kreatorów sztuki cukierniczej wyłaniały się smakowite torciki i wyborne roladki. Oto wyniki zmagań:
I miejsce: Aleksandra Jasińska, Kamil Krawcewicz(klasa I ZK) - Mini torcik śmietankowo-krówkowy
II miejsce: Beata Siedlecka, Ilona Urbanowicz(klasa I TAK) - Tutti Frutti
III miejsce: Katarzyna Zyskowska, Elżbieta Kaszuba(klasa II TGa) - Słodkie coś
Podczas współzawodnictwa nasi uczniowie mieli okazję doskonalić umiejętności cukiernicze i ciastkarskie, a także rozwijać wiedzę z zakresu technologii i techniki produkcji cukierniczej.
Wszystkim uczestnikom konkursu gratulujemy pomysłów. Słodkie wypieki można podziwiać na fatografiach, a przepisami na biszkopty z pewnością podzielą się nasi zwycięzcy.