Jesteś tutaj: Start
^Powrót na górę
Pod takim hasłem przewodnim uczniowie klasy 2 TG uczestniczyli w akcji „Sprzątanie Świata” na terenie Wigierskiego Parku Narodowego. Naszym przewodnikiem była Pani Paulina Pajer-Giełażys, której serdecznie dziękujemy za gościnność i opiekę. Wytyczona trasa nie była dla nas wyzwaniem, aż do momentu, gdy dotarliśmy do szosy – ilość i jakość śmieci tam pozostawionych wzbudziła nasze zaskoczenie. Zaangażowanie podopiecznych i ich pracowitość zaowocowała zbiorem 3 pełnych worków śmieci!
Dziękujemy uczniom za udział w akcji i wzorowe zachowanie.
Opiekunowie: Karolina Chmielewska, Ewa Szulc
Serdecznie zapraszamy młodzież naszej Szkoły do uczestnictwa w ligach organizowanych w roku szkolnym 2017/2018. Planujemy przeprowadzić zawody w następujących dyscyplinach: piłka ręczna, siatkówka, koszykówka, piłka nożna oraz tenis stołowy.
Załączniki:
10 września młodzież z naszej szkoły uczestniczyła w festynie miejskim, podczas którego szkoła wystąpiła jako partner IV Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego „Sąsiedzi przy stole”.
Uczniowie wzięli udział w warsztatach kulinarnych promujących dania z grzybów. Gotowali zupę pieczarkową i kurkową, piekli babkę zaparzaną masłem z sosem grzybowym oraz szaszłyki warzywno – grzybowe. Mieszkańcom miasta bardzo smakowały grzybowe specjały. Uczniowie zostali także docenieni przez organizatorów – otrzymali upominki książkowe. I, oczywiście, wszyscy doskonale się bawili!
9 września 2017r. w Warszawie uczniowie Kacper Bejlik z kl. IV TG i Hubert Sylwisty z kl. II ZK zdobyli IV miejsce w finale VI edycji Ogólnopolskiego konkursu dla ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty regionalne. Otrzymali wyróżnienie oraz wysoką nagrodę pieniężną za potrawę z jesiotra suwalskiego w towarzystwie kresowych soczewiaków z bryndzą podhalańską, kawioru, emulsji buraczanej i jadalnych chwastów.
10 września młodzież z naszej szkoły uczestniczyła w festynie miejskim, podczas którego szkoła wystąpiła jako partner IV Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego „Sąsiedzi przy stole”.
Uczniowie wzięli udział w warsztatach kulinarnych promujących dania z grzybów. Gotowali zupę pieczarkową i kurkową, piekli babkę zaparzaną masłem z sosem grzybowym oraz szaszłyki warzywno – grzybowe. Mieszkańcom miasta bardzo smakowały grzybowe specjały. Uczniowie zostali także docenieni przez organizatorów – otrzymali upominki książkowe. I, oczywiście, wszyscy doskonale się bawili!