Jesteś tutaj: Start
^Powrót na górę
Rodzice lub pełnoletni uczniowie zamieszkujący na terenie Miasta Suwałk mogą składać wnioski o stypendium szkolne do 15 września 2019 r.
Stypendium szkolne mogą otrzymać uczniowie znajdujący się w trudnej sytuacji materialnej wynikającej z niskich dochodów na osobę w rodzinie, w szczególności gdzie występuje: bezrobocie, niepełnosprawność, ciężka lub długotrwała choroba, wielodzietność, alkoholizm lub narkomania, brak umiejętności w wypełnianiu funkcji opiekuńczo-wychowawczych, gdy rodzina jest niepełna.
Wnioskodawca składa wniosek o stypendium szkolne wraz z oświadczeniem o wysokości dochodu za miesiąc poprzedzający miesiąc złożenia wniosku (tj. sierpień 2019 r.).
Kryterium dochodowe dla osoby w rodzinie wynosi 528 zł.
Wnioski przyjmuje pedagog szkolny (gabinet na II piętrze budynku głównego szkoły).
W załączeniu obowiązujący wzór wniosku o stypendium szkolne oraz oświadczenie.
Renata Pałejko - pedagog szkolny Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Suwałkach
Uczniowie posiadający orzeczenia o potrzebie kształcenia specjalnego mogą w bieżącym roku szkolnym 2019/20120 skorzystać z pomocy finansowej za zakup podręczników i materiałów edukacyjnych. Szczegóły w dołączonym rozporządzeniu.
Termin i miejsce składania wniosków – do 16.09.2019 r.; gabinet pedagoga szkolnego (II piętro budynku głównego szkoły).
Druk wniosku do pobrania w załączeniu lub u pedagoga szkolnego.
W załączeniu:
Rozporządzenie Rady Ministrów z dnia 4 lipca 2019 r. w sprawie szczegółowych warunków pomocy finansowej uczniom na zakup podręczników i materiałów edukacyjnych.
Wniosek – Wyprawka szkolna 2019
Roksana Kowalczyk i Elżbieta Jakubowska, uczennicy klasy 2TG otrzymały wyróżnienie w konkursie wojewódzkim Gotuj z klasą i w nagrodę zostały zaproszone na warsztaty kulinarne z mistrzem Karolem Okrasą w Majątku Howieny. Wspólne gotowanie pt. "Wędzenie - tradycyjny smak we współczesnej kuchni polskiej", było niesamowitą przygodą i zabawą. W pięknej scenerii i bliskości podlaskiej przyrody powstały pyszne potrawy z nutką dymu. Dziękujemy!
18 czerwca uczennice klasy I Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych Agnieszka Oszmiańska i Angelika Sidorek wzięły udział w konkursie Kulinarny Puchar Mięsa Drobiowego. Zespół zajął IV miejsce za potrawę: roladki z piersi indyka w zielonej panierce z musem rabarbarowym wraz z kopytkami duszonymi w soku z kiszonych buraków oraz kiszoną rzodkiewką. Dziewczęta jako nagrodę otrzymały dyplomy i noże szefa kuchni. Zespół do konkursu przygotowywały Regina Renowicka i Marta Urbanowicz. Gratulujemy sukcesu.
Wicej informacji pod adresami: