^Powrót na górę
Zdjęcia możecie obejrzeć >>>tutaj<<<
12 i 13 października b.r. grupa młodzieży z naszej Szkoły wraz z opiekunami uczestniczyła w corocznym Wydarzeniu, organizowanym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. W tym roku przebiegało ono pod hasłem „Promocja projektów realizowanych w ramach podejścia Leader: współpraca szkół rolniczych i Lokalnych Grup Działania – uroczystości dożynkowe wydarzeniem kulturalnym regionu”, a odbyło się w Pułtusku.
W ramach tego Wydarzenia uczniowie wzięli udział w dwóch konkursach:
Zdjęcia możecie obejrzeć >>>tutaj<<<
18 maja 2014 roku, w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. W. Witosa w Suwałkach, odbył się kolejny, IV Wiosenny Agrofestyn. Zorganizowano go we współpracy naszego Zespołu z Państwową Wyższą Szkołą Zawodową w Suwałkach oraz Podlaskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Szepietowie. Tego dnia między godziną 10 a 15 było w naszej Szkole hucznie, gwarno, rodzinnie, a przede wszystkim miło.
Zdjęcia możecie obejrzeć >>>tutaj<<<
Krótką relację filmową możecie obejrzeć >>>tutaj<<<
Kolejny ważny dzień w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Suwałkach –21. 03. 2014 r. – upłynął społeczności szkolnej w miłej atmosferze. Dzień ów był splotem wielu imprez wynikających z obchodów ,,Dnia Samorządności”, ,,Dnia Otwartego Szkoły” oraz z organizacji konferencji promującej realizowany w Szkole projekt POKL ,,Dać szansę na starcie”.
Żeńska klasa II TŻiUG zaprezentowała inscenizację ballady Adama Mickiewicza ,,Lilije”. Do obejrzenia występu zaproszono Dyrekcję oraz nauczycieli. Przedstawienie na szkolnej scenie obejrzeli także uczniowie klas drugich wraz z wychowawcami. Wszyscy podziwiali szczególnie grę aktorską – Emilii Cholewy, która wcieliła się w postać głównej bohaterki - Pani.
Zdjęcia możecie obejrzeć >>>tutaj<<<
W piątek (15.11.2013r.) i w sobotę (16.11.2013r.) w szkole odbyły się warsztaty kelnerskie prowadzone prze Akademię Kelnerską Grzegorza Górnika. Grupa 60 uczniów uczestniczyła w zajęciach z serwisu specjalnego:
Zdjęcia możecie obejrzeć >>>tutaj<<<.
23 października 2013 r. w ZSCKR, już po raz czwarty zorganizowano „Święto Chleba”. Celem tego przedsięwzięcia było zwrócenie uwagi na problem wypieku chleba, a także podniesienie świadomości konsumenta na temat zdrowotnych właściwości chleba na zakwasie wypiekanego metodami tradycyjnymi. Uczniowie naszej szkoły zdobywają wiedzę na temat chleba , głównie z ziarna z pełnego przemiału, żytniego na zakwasie.
Gdyby więcej ludzi umiało udzielać pierwszej pomocy w nagłym zatrzymaniu krążenia -100,000 osób rocznie w Europie mogłoby żyć – twierdzi Europejska Rada Resuscytacji.