^Powrót na górę
W dniu 29.11.2019 odbył się szkolny etap konkursu "Bezpieczna praca w gospodarstwie rolnym". Konkurs przeznaczony był dla klas maturalnych o profilu rolniczym. Zwycięzcą (po dogrywce) został Tomasz Bernatowicz z klasy IV TR, drugie miejsce zajął Michał Haraburda z tej samej klasy. Zwycięzca zakwalifikował się do etapu centralnego który odbędzie się 30.03.2020 r. Poziom konkursu był niezwykle wysoki. Gratulujemy wszystkim uczestnikom a w szczególności zwycięzcom.
Wyróżnienia: Adrian Sidor z klasy 1FT i Józef Lisowski z klasy 2FT
Ogółem do quizu przystąpiło 15 uczniów, reprezentujących siedem klas.
Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy!
Szczegóły w załącznikach poniżej
Wszelkie pytania proszę kierować na email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
W przypadku braku skanera, formularze proszę dostarczyć osobiście do Pana Krzysztofa Brzozowskiego.
Aby obejrzeć galerię kliknij na zdjęcie
W dniu 08.10.2019 r. odbył się „Szkolny konkurs orki”. W konkursie wzięło udział sześciu uczestników (reprezentantów różnych klas). Pomimo przenikliwego zimna, uczestnicy konkursu wkładali maksimum wysiłku w wykonywane zadanie. Polegało ono na wykonaniu orki zagonowej w tak zwaną „ podwójna rozorywkę”. Oceniana była precyzja zabiegu oraz jego jakość. Poziom zawodników był bardzo wyrównany. Dwóch najlepszych uczestników konkursu otrzymało tę samą ilość punktów i o zwycięstwie zadecydowała ocena sponsora konkursu, firmy Artprol. Laureatem został uczeń klasy III TR, Dariusz Damian Truchan. II miejsce zajął uczeń klasy IV TR, Krzysztof Siemaszko. III miejsce wywalczył uczeń klasy III TR, Przemysław Milewski. Zwycięzcom gratulujemy!
Opiekunowie konkursu: Pan Krzysztof Brzozowski, Pan Szczepan Sobotka.
8 września 2019 roku w Suwałkach odbył się VI Międzynarodowy Konkurs Kulinarny „Sąsiedzi przy stole”. Tym razem w zmaganiach wzięli udział kucharze z Suwalszczyzny i niemieckiego Waren. Tematem przewodnim konkursu była kuchnia niemiecka, a gośćmi specjalnymi – Marcin Budynek i Robert Sowa.
W tym roku naszą szkołę reprezentowali uczniowie klasy II Technik żywienia i usług gastronomicznych: Agnieszka Oszmiańska, Angelika Sidorek, Natalia Rozenkiewicz oraz Filip Słabiński. Młodzież wraz z opiekunem – Martą Urbanowicz – wzięła udział w warsztatach kulinarnych z kuchni niemieckiej z elementami kuchni podlaskiej i produktem regionalnym. Pod czujnym okiem szefa kuchni – Roberta Sowy – uczniowie zaprezentowali Spetzle z kurkami, wędzonym serem z Wiżajn i świeżymi borowikami oraz tradycyjną, niemiecką sałatkę ziemniaczaną.
Dzięki uczestnictwu w imprezie uczniowie mogli doskonalić umiejętności kulinarne i rozwijać zainteresowania.