Jesteś tutaj: Start
^Powrót na górę
7 kwietnia 2015
Hasłem tegorocznych obchodów jest: „Bezpieczeństwo żywności”.
Światowy Dzień Zdrowia jest obchodzony co roku 7 kwietnia, w rocznicę powstania Światowej Organizacji Zdrowia. Każdego roku WHO wybiera jako temat przewodni inny obszar priorytetowy ważny z punktu widzenia zdrowia publicznego.
W 2015 r. motywem przewodnim kampanii jest bezpieczeństwo żywności.
Hasło obchodów Światowego Dnia Zdrowia jest jednocześnie tematem przewodnim całorocznych działań w zakresie zdrowia publicznego.
Tegoroczna kampania ma na celu:
20. marca b.r. wzięliśmy udział w XII edycji Suwalskich Spotkań Edukacyjnych, odbywających się w I Liceum Ogólnokształcącym im. M. Konopnickiej, w Suwałkach. Nasze stoisko było czynne w godzinach od 1300 do 1600 i w tym czasie zaprezentowaliśmy się jako Szkoła z jak najlepszej strony. Oceńcie to sami, przeglądając bogaty materiał zdjęciowy w dołączonej galerii.
Dnia 18.03.2015 r. uczniowie naszej szkoły wzięli udział w międzyszkolnym Konkursie Wiedzy Młodego Przedsiębiorcy, który odbył się w Białymstoku. Karolina Dyczewska, uczennica kl.IV Technikum Agrobiznesu, zajęła II miejsce.
Zdjęcia możecie obejrzeć >>>tutaj<<<.
Relację TV Suwałki możecie obejrzeć w rozwinięciu.
Zdjęcia z konkursu możecie obejrzeć >>>tutaj<<<.
W dniu 04.3.2015 r. odbył się konkurs cukierniczy. Tematem konkursu było: "Moje ulubione ciasto drożdżowe"
W dniu 3.03.2105 odbył się szkolny etap „VII ogólnopolskiego konkursu wiedzy o ergonomii i bezpieczeństwie pracy w rolnictwie”. Pierwsze miejsce zajął Michał Grygutis z klasy III TR i weźmie on udział w etapie centralnym.
W środę, 25 lutego 2015 r., uczniowie z klas III a TŻiUG, IV TOUG oraz II a i II b TŻiUG pod opieką nauczycieli: I. Bargłowskiej, R. Renowickiej i A. Skoczylas, uczestniczyli w wycieczce dydaktycznej na targi cukiernicze i lodziarskie „Expo-Sweet” w Warszawie.